Rabobonden_logo_wit

RaboBonden zien verbeteringen bij RKS

190604_verbeteringen_bij_RKS_thumbnail_RaboBonden
De bestuurders van de RaboBonden overleggen regelmatig met HR Rabobank over alle mogelijke arbeidsvoorwaardelijke zaken die spelen bij de bank. De laatste tijd staat het RKS regelmatig op de agenda. In het laatste overleg kregen de bestuurders positieve berichten.

De bestuurders van de RaboBonden kraken regelmatig kritische noten over de werkomstandigheden bij het RKS. Signalen uit de achterban van de bonden worden altijd direct besproken met de HR-verantwoordelijken bij de Rabobank. Tijdens het periodiek overleg met de Rabobank van 29 mei deed het management van het RKS verslag van de verbeteringen bij RKS. Na eerdere onduidelijkheid over het nemen van verlof, is het voor de medewerkers vooral goed om te weten dat iedereen weer verlof kan krijgen voor de zomervakantie.

Nieuwsbrief over RKS

In een nieuwsbrief voor zijn achterban licht Unie-bestuurder Emanuel Geurts toe: ‘Barbera de Koning-Gans en Constant Molenaar hebben de bonden een update gegeven over RKS. Iedereen kan weer verlof krijgen voor de zomervakantie. Regulier wordt er per maand 8% verlof opgenomen en afgelopen maand was dit 11%. Er is nieuwe instroom van medewerkers en er wordt gewerkt met een extra externe partij voor de werkpieken. Ook wordt er gewerkt aan een flexibel capaciteitsmodel voor de toekomst. Medewerkers hebben laptops gekregen om plaatsonafhankelijk te kunnen werken.’

Andere verbeteringen bij RKS op een rijtje:

  1. Voor (nieuwe) teamcoaches en senior-adviseurs is er een managementprogramma.
  2. Verdere reorganisatie van locaties wordt nu niet doorgezet.
  3. Iedere medewerker mag een halve dag lokaal besteden aan het coöperatieve gedachtengoed of aan een goede bestemming.

Volgens de bestuurders van de RaboBonden willen de leidinggevenden van RKS dé opleidingsplek maken voor een loopbaan binnen de bank. ‘De uitstroom van medewerkers was in januari nog 4% en is nu 2%, waarbij talent bij RKS ook doorstroomt naar andere onderdelen zoals het Customer Due Diligence-dossier.’ De RaboBonden blijven de ontwikkelingen bij RKS op de voet volgen.

Steun je ons? Dan steunen wij jou!

Word lid van één van de vakbonden!

Meld je hier direct aan.