Rabobonden_logo_wit

Podcast

Bondig: Wie wordt de nieuwe Wiebe?

Nu de stoel van Wiebe Draijer vrij komt, vroegen wij ons af: hoe werkt het zoeken naar een nieuwe bestuursvoorzitter? Dat antwoord is lastig te vinden, want zo’n procedure is niet echt openbaar. De bestuurders van de RaboBonden hebben wel een antwoord op de vraag wat zij verwachten van de ‘nieuwe Wiebe’. In deze podcast delen ze hun wensen en delen ze wat zij zoeken in een nieuwe bestuursvoorzitter.

Bondig: Kaderleden Paul en Anja van CNV

Met welke onderwerpen houden kaderleden zich zoal bezig? Paul en Anja zijn als kaderleden verbonden aan vakbond CNV en vertellen in deze aflevering van ‘Bondig’ over (o.a.) hun invloed op de cao onderhandelingen en de soms gebrekkige interne communicatie van de Rabobank. Ook wijden ze uit over de complexiteit van het doorgeven van de Rabo cultuur en het netwerk aan de nieuwe Rabo generatie als iedereen elkaar alleen maar via het beeldscherm spreekt.

Bondig: Kaderleden Mohamed en Alexandra van De Unie

Hoe kunnen we het recht op een werkplek op kantoor meenemen in de cao? Welke punten moeten in de nieuwe cao onderhandelingen meer aandacht krijgen? Kaderleden Mohamed Saddiki en Alexandra Bolland van vakbond De Unie geven hun kijk hierop. Wat houdt het eigenlijk precies in om kaderlid te zijn? Je hoort het in deze aflevering van Bondig, de podcast van de RaboBonden.

Bondig: Kaderleden Jos en Willem van FNV

Waarom zou je lid moeten worden van een vakbond? Wat doe je precies als kaderlid van een vakbond? Wat vinden kaderleden Jos Lugten en Willem Scheepers van vakbond FNV van de recente ontwikkelingen binnen de Rabobank? Je hoort het in deze aflevering van Bondig, de podcast van de RaboBonden.

Remote podcast Henny van Egmond

Henny van Egmond was in 2006 een van de aanjagers van Rabo unplugged, een andere naam voor het nieuwe werken. Nu iedereen verplicht thuis werkt, zijn we benieuwd in hoeverre dit Henny zijn ideaal van het thuiswerken dichterbij brengt. Luister naar deze podcasts om daar achter te komen.

Remote podcast Pieter Paul van Oerle

Pieter Paul van Oerle is innovatie adviseur en oprichter van NLMTD. Hij helpt organisaties om toekomstbesteding te worden en blijven. Hoe houden bedrijven hun medewerkers bijvoorbeeld betrokken in de tijd? Ontdek het antwoord op deze en vele andere vragen in deze podcast.