Rabobonden_logo_wit

‘Huilend reed ik de Croeselaan af’

De RaboBonden spreken regelmatig collega’s die gedwongen op zoek moeten naar een alternatief, binnen of buiten de Rabobank. Voor de ene collega is dat een mooie kans, voor de ander toch vooral spannend. In de podcastserie Het Alternatief vertellen ze over wat hen overkwam en hoe ze met de onzekerheid omgingen.

Het roer omgooien, dat klinkt romantisch, en er zijn leuke tv-programma’s over te maken. Maar de werkelijkheid is soms een stuk harder. In de podcast-serie Het Alternatief voerden de RaboBonden interessante gesprekken met collega’s die boventallig werden. Luister naar hun persoonlijke verhalen en tips.

Van je hobby je beroep maken

Peter Buijse was meer dan twintig jaar accountmanager, adviseerde klanten over hypotheken of andere bancaire producten. Intussen zette hij bij zijn woning op het Friese platteland een huiskamerrestaurant op. Toen hij boventallig werd, maakte hij voor zichzelf een financieel plan, zoals hij dat al jaren voor klanten deed. Hoe hij zo van zijn hobby zijn beroep maakte, kun je beluisteren in de podcast.

Van vast naar gedetacheerd

Voor Wim Huisman zag het er best moeilijk uit. Hij was begin zestig en had vrijwel zijn hele carrière bij de Rabobank gewerkt op het moment dat hij boventallig werd. Zelfs bij het UWV kreeg hij te horen dat hij te oud was. Door zijn Rabo-netwerk aan te spreken, kwam Wim toch weer aan de bak. Geen vast contract, maar gedetacheerd, tussen veel jonge collega’s. Zijn ervaring blijkt van pas te komen, vertelt hij in de podcast.

Van manager Particulieren naar consulent Werk en Inkomen

Yvette Prang had echt een Rabo-hart, er stroomde oranje bloed door haar aderen. Toch werd ook zij, na ruim 20 jaar boventallig. Haar laatste functie was manager Particulieren in Doetinchem, haar ontslag verraste haar toch. Het was even schrikken, maar ze kon al snel de knop omzetten. Ze zocht buiten de bank en vond een functie met nog meer maatschappelijke impact. In deze podcast vertelt ze hoe ze haar alternatief vond.

Van HR-manager naar zelfstandig recruiter

Janneke van der Stam ontsloeg als afdelingsmanager bij HR van Rabobank Nederland eerst haar eigen collega’s, voordat ook haar eigen functie verdween. Ze had toen al een mooie carrière achter de rug bij de Rabobank, en is daar de bank nog steeds dankbaar voor. Toch lag haar nieuwe stap buiten de bank. Met een brok in d’r keel leverde ze haar pasje in, huilend reed ze de Croeselaan af, maar schakelde ze snel om. Ze is nu zelfstandig recruiter en bemiddelt regelmatig oud Rabobank-collega’s. Enthousiast vertelt ze over haar nieuwe rol.

Van onderzochte alternatieven naar accountmanager MKB

Wiel Hopmans deed al vroeg in zijn carrière wat nu aan iedereen wordt aangeraden. Hij begon bij de bank, maar volgde ook zijn hart en onderzocht regelmatig alternatieven. Wiel deed de Pabo, want hij wilde graag lesgeven, maar tijdens zijn stage kwam hij erachter dat het niet meeviel. Zijn grote hobby, reizen, bleek als beroep een stuk minder romantisch. Hij was reisleider, genoot, maar zag er toch te weinig uitdaging in. Inmiddels werkt hij weer bij de Rabobank, als accountmanager MKB. Mocht hij weer boventallig worden, dan weet hij door zijn uitstapjes ook wat hem niet ligt. Hoe onderzocht hij zijn alternatieven en wat leerde hij ervan? Luister naar zijn persoonlijke verhaal.

Steun je ons? Dan steunen wij jou!

Word lid van één van de vakbonden!

Meld je hier direct aan.