Rabobonden_logo_wit

Hoe krijg je evenwicht in de nieuwe privé-werkbalans

Daar zit je dan, verplicht thuis te werken. Voor veel Rabo-collega’s is een dagje thuiswerken niet zo vreemd, maar nog lang niet iedereen is het gewend. Laat staan een aantal weken. Hoe krijg je dat onder de knie?

Bij de inventarisatie van onderwerpen waar we aandacht aan moesten besteden in de nieuwe Rabo-cao kwam een betere werk-privébalans er als een van de wensen uit. Niemand had toen bedacht dat dit begrip zo snel zo actueel zou worden. En dan in omgekeerde volgorde: privé-werkbalans. Hoe zorg jij voor een nieuw evenwicht?

Minder vergaderen

Is thuiswerken (met kinderen) de hel, zoals Japke D. Bouma zegt? Of is dit het moment om alles wat technisch al lang kan ook echt door te voeren? Hierover schreef Henny van Egmond, een van de consultants die meedacht over Het Nieuwe Werken bij de Rabobank een interessante blogpost. Minder vergaderen en minder mailtjes sturen zijn volgens hem voordelen van deze manier van werken. Wat niet zegt dat je geen contact meer hebt met je collega’s.

Hoe doe je dat met klantcontacten?

Niemand weet hoe het is om weken achter elkaar thuis te werken, want het is echt iets anders dan ’s avonds je werk thuis afmaken, of vanaf de keukentafel wat mailtjes sturen voordat je naar een afspraak gaat. Is je thuiswerkplek geschikt om langer te werken? Hoe houd je contact met je collega’s? En hoe doe je dat met je klantcontacten, gaan die allemaal online plaatsvinden?

Deel je ervaring

Het aantal adviezen over thuiswerken is online niet bij te houden. Elke thuiswerkexpert in de wereld deelt zijn tips en tricks via social media. Maar die zijn allemaal heel algemeen en dus niet toegespitst op de Rabo-situatie. Wat doe jij, als Rabo-collega, heb je een ervaring die je graag deelt? Of juist een vraag? Laat het weten op onze Facebook-pagina of via LinkedIn.

Steun je ons? Dan steunen wij jou!

Word lid van één van de vakbonden!

Meld je hier direct aan.