Waarom ik boos ben

RaboBonden_BoosDe reorganisatie gaat de medewerkers van de Rabobank niet in de koude kleren zitten. Logisch, maar toch reageert de meerderheid tamelijk mild, en vaak ook begripvol. Michel Zwerink niet, dit kaderlid van vakbond De Unie is boos op zijn werkgever. Hij legt uit waarom.

  1. Ik ben boos vanwege de veel te harde ingreep

De beweging van afscheid nemen van veel medewerkers hebben we jaren geleden al zien aankomen. Onze bestuurders hebben dus jarenlang niet gedaan wat ze hadden moeten doen, het aantal FTE’s nam ook tijdens of net na eerdere reorganisaties bij Rabobank Nederland altijd weer toe. Als de bestuurders eerder hun werk goed hadden gedaan was de pijn nu vele malen minder geweest en was zo’n veel te harde ingreep niet nodig.

  1. Ik ben boos over de constante onrust die wordt veroorzaakt

De ene reorganisatie volgt de andere: beseft het bedrijf wel hoeveel onrust, tijd, energie, irritatie en dus hoge kosten dit voor de medewerkers en bedrijf met zich meebrengt? Deze energie gaat allemaal ten koste van onze klanten.

  1. Ik ben boos over de slechte omgang met medewerkers

De aantallen externe FTE ’s nemen nog steeds toe (terwijl het bedrijf heeft beloofd hier juist op te gaan minderen), ten koste van de medewerker op de werkvloer. De interne medewerker moet nu bloeden voor slecht uitvoerend beleid.

  1. Ik ben boos op bestuurders die zeggen dat wij te veel verdienen

Leden van de Raad van Bestuur zeggen dat medewerkers veel te goed worden beloond (faciliteiten arbeidsvoorwaardelijk, sociaalplan, salaris) maar ze verdienen zelf wel 20 x het salaris van de gemiddelde Rabo-medewerker! Waarom bestaan er nog steeds functie gerelateerde leaseregelingen en sabbaticals op kosten van het bedrijf? Waarom meet de bestuurder met twee maten?

  1. Ik ben ongelukkig over de manier waarop de bank met mensen omgaat

Medewerkers herkennen zich helemaal niet meer in de bank die mede door hen groot is geworden. Deze medewerkers hebben het gevoel nu in de goot te worden gegooid. Ze willen helemaal niet meer voor deze bank werken en het liefst de bank zo snel mogelijk verlaten. Het kan best zijn dat de bank van de oude garde af wil, maar zo ga je niet met mensen om. Ik heb collega’s zien huilen als kleine kinderen, omdat ze het gevoel hebben dat ze na zoveel jaar hard gewerkt te hebben, door de achterdeur worden afgevoerd.

Handhaaf het huidige sociaal plan!

Wat betekent nu ‘Rabo waardig’ en ‘humaan’, of bedoelt Wiebe Draijer ‘Wiebe Waardig’ (WW)? Ik roep de Rabobank op om goed en waardig afscheid te nemen van de 12000 mensen die nu moeten vertrekken. Verklaar het huidige sociaal plan van toepassing op deze hele periode, sluit een goede cao af voor de blijvers en toon je een goede, sociale werkgever.

 

Michel Zwerink

Kaderlid vakbond De Unie