Stevige onderhandelingspositie dankzij massale steun

RaboBonden massale steun

Helaas is iedereen die langer bij de Rabobank werkt wel gewend aan regelmatige ontslagrondes. Maar nu staat ons een grotere reorganisatie te wachten dan ooit. Het onderlinge ‘aandeel-in-elkaar-gevoel’ is inmiddels ver te zoeken. De RaboBonden krijgen de laatste tijd vaker de vraag of we niet eens echt onze stem moeten verheffen. Dat doen we zeker, vooral om te zorgen dat het sociaal plan goed is voor degenen die vertrekken en de cao goed wordt voor de blijvers.

Meer dan ooit een gezamenlijke stem

Over hoe we met elkaar omgaan, over hoe de Rabobank om wil gaan met de vele medewerkers die de bank groot hebben gemaakt, verheffen wij luid onze stem. En geloof ons, dat heeft effect. Dat effect kan nog groter worden, als we nog meer mensen achter ons krijgen. Met onze blog, de berichten op Facebook en LinkedIn en een grote groep collega’s die met ons mee onderhandelt via Whatsapp, hebben we meer mensen achter ons staan dan ooit. Dat verstevigt onze onderhandelingspositie, want het is ook voor de Rabobank onmiskenbaar dat we namens heel veel collega’s spreken.

Hoeveel mensen vertegenwoordigen de RaboBonden?

Een paar cijfers:

  • Meer dan 55.000 mensen zagen onze recente post op Facebook, met een link naar de blog van collega Michel Zwerink waarin hij aangeeft boos te zijn over de manier waarop Rabo met haar mensen omgaat. De blog werd ruim 15.000 keer aangeklikt, kreeg 430 likes en werd ontzettend vaak gedeeld.
  • De Facebookpagina van de RaboBonden heeft ruim 2200 likes, op LinkedIn worden we gevolgd door ruim 700 mensen.
  • We hebben een Whatsapp-groep met 800 collega’s, die direct geweldige inhoudelijke feedback geven op onze vragen tijdens de onderhandelingen over het sociaal plan en de cao.
  • Onze enquête naar het sociaal plan is ingevuld door een representatieve groep van 4.000 medewerkers.

Hoe kun je meedoen?

Als collega’s ergens een aandeel in elkaar hebben, dan is het wel via de RaboBonden. Je kunt meedoen door:
Onze pagina te liken op Facebook, of als je dat al gedaan hebt onze berichten te liken.
– Je mening te geven op Facebook en LinkedIn, door onze berichten door te zetten op Yammer.
– EN: door lid te worden van een van de RaboBonden. Want samen staan we echt sterk(er!).