Sta jij wel eens stil bij waar je naartoe wilt?

01 Blogpost EJ Sta niet stil

Of je het leuk vindt of niet, verandering in je werk is de enige constante. De ene reorganisatie is nog niet afgerond, of de volgende staat alweer op de stoep. Een open deur? Nee, want er blijken nog veel te veel collega’s niet stil te staan bij hun eigen ontwikkeling.

Beter beslagen de arbeidsmarkt op

De vakbonden werken constant aan betere carrièreperspectieven voor iedereen die ze vertegenwoordigen. Daarom hebben we in de cao sterk ingezet op ontwikkelbudget, om te zorgen dat je beter beslagen de arbeidsmarkt op komt. Want de kans dat je het eind van je carrière niet bij de Rabobank haalt, is nou eenmaal heel reëel. De kans dat jouw soort werk over een paar jaar ‘weggeautomatiseerd’ is, is ook echt niet klein. Sta je daar weleens bij stil? En weet je waar je dan naartoe wilt, voor een volgende stap?

Stilstaan lijkt tegenstrijdig

De wereld verandert, zorg dat je mee verandert. Sta jij weleens stil bij waar je naartoe wilt? Stilstaan lijkt wat tegenstrijdig, want je hebt geen tijd te verliezen, maar juist in de waan van de dag, in een druk bestaan, is het belangrijk om soms een moment van bezinning in te lassen en na te denken over je toekomst. De RaboBonden geloven in constante ontwikkeling en helpen je daar ook bij. Onafhankelijk, met maar een doel: jouw doel.

Stemmetje in je achterhoofd

Heb je het te druk om een opleiding te volgen? Geen tijd om een loopbaancheck te doen? Nauwelijks een moment voor jezelf? Dan heb je ook vast dat stemmetje in je achterhoofd dat zegt: je loopt jezelf voorbij. Maar je manager roept harder dan dat stemmetje, en je kinderen ook. Laat het niet gebeuren. Je hebt een ontwikkelbudget tot je beschikking, je kunt nu een opleiding gaan zoeken, en zorgen dat je weer gaat groeien. Sta niet stil!

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Volg dan onze blog en social media de komende tijd. Daar gaan we tips & tricks delen die ervoor kunnen zorgen dat je niet stil blijft staan.