Rennen en stilstaan

20171122_Blogpost_Fred_Stilstaan

‘Rennen en stilstaan’ gaat niet over stress op het werk en de hectiek waarin je werkt als werknemer bij Rabobank? Nee, ik wil graag je aandacht vragen voor het ontwikkelen van jezelf en waarom je dat zou moeten doen.

Toekomst in eigen hand

In de cao bij Rabobank hebben wij vanuit FNV Finance steeds duidelijke focus gehad op het zorgen voor faciliteiten die jou helpen om je kennis te verbreden. Dit doen we, om iedereen zowel op de interne- als de externe arbeidsmarkt vooruit te helpen. Dat maakt je minder kwetsbaar en afhankelijk en zorgt ervoor dat je jouw toekomst in eigen hand kunt nemen. Dus ook al moet je rennen door de werkdruk, het is erg belangrijk om hier met enige regelmaat bij stil te staan.

Tijd nemen voor je toekomst

Verwar dat niet met stilstaan in je werk en met name in je eigen ontwikkeling! De polsslag van onze tijd is snel, adembenemend snel zelfs. Als je de tijd neemt om je op jouw toekomst te beraden, is dat goed geïnvesteerde tijd. Je kunt na zo’n moment ook concluderen dat je je prettig voelt in je huidige werk en dat je vooral je kennis up-to-date wilt houden. Het zorgt er in ieder geval voor dat je andere wegen voor jezelf ziet en die reis kunt aangaan met nieuwe bagage.

Bluffen voor vrouwen en andere workshops

Als je het gevoel hebt stil te staan in je werk, doe dan eens een loopbaanscan via FNV Finance. Dan weet je hoe je er voor staat en het helpt je nieuwe wegen te vinden. Als je lid bent van FNV, kun je gratis in gesprek met loopbaanadviseurs op een van de FNV-kantoren in het land. Bovendien bieden wij diverse workshops aan, zoals Bluffen voor vrouwen of Niet voor watjes, of een van de vele andere workshops die je op weg kunnen helpen in je carrière.

Permanent op de hoogte blijven

Misschien vind je wel dat ik makkelijk praten heb vanuit mijn positie als vakbondsbestuurder bij FNV Finance. Terwijl jij in de hectiek van alle dag bij Rabobank zit en misschien moet vrezen voor je baan. Ook voor mij is het van belang om permanent op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in mijn vak. Of dat nu gaat om wijzigingen in het arbeidsrecht of trends in arbeidsvoorwaarden, het is van belang aan de bal te blijven.

Sta regelmatig stil bij je loopbaan

Ik probeer mijzelf ook steeds te ontwikkelen in mijn huidige werk en de ontwikkeling van mijn carrière in de gaten te houden. Daarom zoek ik naar nieuwe uitdagingen in mijn werk en daarbuiten, dat houdt me vitaal als mens en prikkelt de geest. Gedreven door duurzaamheid pak ik de planning van een totale verbouwing van mijn appartementencomplex op, lees ik een boek over robotisering en de toekomst van de arbeidsmarkt en ben ik een liefhebber van kunst, waarmee ik mijn eigen creativiteit blijf stimuleren. Het loont echt om ondanks het rennen regelmatig stil te staan bij je eigen loopbaan en je eigen ontwikkeling.