Onzekerheid alom, duidelijkheid gevraagd

RaboBonden_Duidelijkheid_gevraagd

Donderdag 26 mei was een vreemde dag. Bij veel afdelingen binnen Rabobank Nederland waren er medewerkersbijeenkomsten met vervelende boodschappen, ook voor mijn afdeling en team. En vervolgens schoof ik aan het einde van de middag aan bij het Rabo Women event van de Unie over de cao, het sociaal statuut en hoe je zelf regie over je loopbaan kunt nemen.

Geschikt of ongeschikt

De combinatie had niet op een beter moment gekund. Om 3 uur loop je weg met de mededeling dat jouw functie gaat wijzigen en dat je geschikt of ongeschikt kunt zijn aan het einde van de zomer. Om 6 uur weet je precies wat je rechten zijn en heb je hernieuwde energie om de kansen te zien die de reorganisatie geven kan.

Gevoel van onzekerheid

Maar al pratend ’s avonds komt toch de bezinning en, bij mij tenminste, het gevoel van onzekerheid. Onzeker of je wel of niet geschikt bent en of je boventallig wordt. Als je boventallig wordt geldt het sociaal plan dan nog, als ik het niet word, hoe ziet de cao er dan straks uit, moet ik alsnog inleveren?

Geruchtenmolen geeft geen duidelijkheid

De geruchtenmolen is al een tijdje op gang en de berichten op Rabonieuws en in de Rabobonden app geven verre van duidelijkheid. Het gerucht gaat dat de bank het liefste het sociaal plan nu al wil wijzigen, dus ook voor iedereen die dit jaar boventallig wordt. En de bank wil meteen ook praten over de cao, terwijl de bonden alleen willen praten over het sociaal plan dat wat hen betreft na 31 december in gaat.

Geef zekerheid over het sociaal plan en de cao

Ik kan je vertellen, onzekerheid is heel vervelend. Aan mijn geschiktheid kunnen de bonden en het bedrijf weinig doen. Waar ze wel wat aan kunnen doen is zekerheid geven over het sociaal plan en de cao. Daarom een oproep aan beide partijen om echt te gaan onderhandelen over een sociaal plan. Ja Rabobank ik weet dat dat niet is wat jullie willen, maar op deze manier komen we niet verder en we willen duidelijkheid!

Broeierige zomer

Het wordt een broeierige zomer met veel reflectiemomenten voor mij en veel van mijn collega’s. Het zou erg fijn zijn wanneer eind augustus mijn geschiktheid bekend is, dat ik dan ook weet hoe het sociaal plan en de cao eruit ziet bij het bedrijf waar ik werk(te).

 

Leoni Van Amelsfort, Datamanagement Consultant Marketing, Rabobank Nederland