Moet je nou wel of niet stilstaan?

20171018_RaboBonden_Blog_Emanuel

Wat is het nou: wel of niet stilstaan? Ik zou zeggen allebei. Sta vooral eens stil bij je ontwikkeling, denk erover na, praat erover. En als je dat hebt gedaan: in actie komen, en niet meer stilstaan.

Wat doe ik zelf als vakbondsbestuurder er aan om te zorgen dat ik niet stil sta?

Sta jij wel eens stil bij jouw ontwikkeling? Blijf daarna vooral niet stilstaan, maar kom in actie! Ik zelf doe dat door mijzelf uit mijn ‘comfortzone’ te halen en iedere keer weer nieuwe dingen te doen. Op dit moment val ik in voor een collega en doe ik een cao-onderhandelingstraject in de vleessector. Dit is een compleet andere sector dan de financiële sector waar ik na tien jaar wel aardig in thuis ben. Dit vraagt aardig wat van mijn aanpassingsvermogen en creativiteit. Spannend, maar ook leuk! En ik groei ervan als professional.

Ik ga een agile / scrum cursus volgen

Een ander voorbeeld van het in beweging blijven, is de verdieping die ik zoek op het Agile / Scrum werken dat nu zoveel wordt toegepast in bankenland. Ik loop in november een dagdeel mee op een afdeling van ING Bank die zo werkt en in december volg ik een cursus Agile & Scrum. Ik wil namelijk weten wat deze werkmethodiek precies inhoudt, die niet alleen bij ING maar ook bij ABNAMRO en de Rabobank wordt toegepast.

Hoe help ik de mensen die ik vertegenwoordig, bij het niet stilstaan?

Als vakbondsbestuurder steek ik veel energie in het thema ontwikkeling. In elke cao zetten we in op afspraken waarmee we professionals helpen bij hun ontwikkeling, zoals het ontwikkelbudget bij de Rabobank. Ook nemen wij contact op met onze leden bij de Rabobank om hen persoonlijk advies te geven bij hun ontwikkeling. Ook medewerkers die niet lid zijn helpen wij met hun vragen over persoonlijke ontwikkeling met onze producten en diensten.

Je groeit als professional

Deze week nog had ik een Rabobankcollega aan de lijn over een lastige keuze: bij de Rabobank blijven of op zoek gaan naar een baan buiten de bank. Zo’n verandering kan een grote stap lijken, maar het biedt ook de kans om het geleerde bij de Rabobank in een andere context toe te passen. Daar leer je niet alleen zelf van, maar het geeft ook de mogelijkheid deze kennis te delen. En vooral: je groeit ervan als professional.

Mijn antwoord of de vraag of je wel of niet moet stilstaan, is dus: blijf in beweging. Op die manier blijft je carrière fit en houd je plezier in je werk.