Leden stemmen maar niet-leden horen we ook graag!

RaboBonden leden stemmen over sociaal plan

Het akkoord over het sociaal plan en de cao dat de bestuurders van de RaboBonden met de Rabobank sloten, ligt nu bij de leden van CNV en De Unie. Zij hebben het recht om te stemmen voor of tegen definitieve ondertekening van het akkoord. Leden en niet-leden kunnen donderdag 13 oktober ook in een live-chat via de Facebookpagina laten weten wat ze ervan vinden.

Duidelijkheid wordt gewaardeerd
De bestuurders van CNV en De Unie roepen hun leden op om nog tot en met 21 oktober hun stem uit te brengen over het akkoord. FNV-leden worden niet geraadpleegd, omdat FNV geen partij is bij het uiteindelijke akkoord. Bestuurder Emanuel Geurts van De Unie ziet de stemmen binnenkomen. ‘Ik kan er natuurlijk nog niet zo veel over zeggen, maar krijg er wel een goed gevoel over. Zowel tijdens onze Next Steps-bijeenkomsten in het land, als in de reacties van de leden, hoor ik positieve, maar soms ook enkele negatieve punten. Ook het feit dat er nu duidelijkheid is, wordt gewaardeerd.’ Geurts benadrukt dat het gaat om afspraken voor vier jaar. ‘Dat creëert rust en duidelijkheid. Juist daarom is het belangrijk om te weten hoe onze leden over de afspraken denken.’

Stemmen kan nog
Roderik Mol van CNV Vakmensen durft al wel een tipje van de sluier op te lichten. ‘Ik zie dat de leden de plussen en minnen van het akkoord afwegende kiezen voor duidelijkheid voor de komende jaren en meer voor wat er nu ligt stemmen, dan tegen. Nog niet iedereen heeft gestemd, dus ik wil alle CNV-leden die nog niet hebben gestemd, alsnog uitnodigen dat te doen. Dit is je kans om als lid je mening te laten horen over een erg belangrijk onderwerp, voor jou en je collega’s!

En de stem van niet-leden? Die horen we graag in de live-chat
Als je geen lid bent van een van de RaboBonden, kun je natuurlijk ook laten weten wat je van het akkoord vindt. Op donderdag 13 oktober zitten de bestuurders van de RaboBonden tussen 12.00 en 14.00 uur klaar voor een live-chat. Daarin beantwoorden ze je vragen over de cao en het sociaal plan en horen ze graag wat je van het onderhandelingsresultaat vindt. Via de Facebookpagina kun je inloggen.

Stemmen via link
De leden van de twee RaboBonden die voor het akkoord zijn, kunnen nog stemmen tot en met 21 oktober. Ze hebben van hun bestuurders bericht gekregen hoe ze kunnen stemmen.
CNV Vakmensen organiseert op 13 oktober in Nijmegen, 17 oktober in Gorinchem en 19 oktober in Zwolle bijeenkomsten waar alle medewerkers welkom zijn met vragen over .