Weg bij de Rabobank. Hoe vang je dat financieel op?

Illustratie RaboBonden Hoe los je dat financieel op

Van tijdelijk wat minder sparen tot ‘just do it’, voor iedereen zit er een financiële kant aan het omgooien van het roer. En eerlijk is eerlijk, meestal wordt je inkomen niet (direct) beter van het gedwongen zoeken naar een alternatief buiten de Rabobank. Gelukkig leidde dat voor deze vier collega’s niet tot grote financiële problemen.

‘Van nature zoek ik zekerheid’

Zelfstandig worden, velen zullen zich wel een paar keer bedenken voordat ze die stap nemen. Sandy Riemers (47) deed het, van teamleider werd ze loopbaancoach nadat ze in een reorganisatie aan de beurt was. Ze geniet van haar vrijheid. ‘Dat vind ik zo fantastisch, je eigen weg bewandelen, je eigen succes, maar ook je eigen verlies als het misgaat. Je leert er zoveel van! Ik word meer teruggeworpen op mezelf.’ En hoe zit het met haar inkomen, dat was bij Rabo elke maand een vast gegeven. Sandy: ‘Van nature zoek ik zekerheid, alles moet veilig, je moet je hypotheek kunnen betalen. Ik heb dus goed nagedacht over de risico’s. Daar komt bij dat mijn vriend ook net zelfstandig ondernemer was geworden, dus dat was extra spannend. Maar wie niet springt, komt nergens. Je zit er zo veilig, ook ik had dat, ik zat met gouden kettingen vast. Het duwtje door de reorganisatie had ik toch nodig.’

‘Ik heb een financieel plan laten maken’

Het netto-inkomen van Detlef de Vries (58) is bijna gehalveerd, nadat hij de kantoorstoel van MT-lid bij Rabobank Noord-Kennemerland inruilde voor een bijrijdersstoel van rijinstructeur. Geen ramp, hij had zich goed voorbereid. ‘Ik zag al een aantal jaren aankomen dat ook ik een keer boventallig zou worden. Ik ben in de ‘2017-regeling’ weggegaan en ben er financieel goed uitgekomen met de bank.’ Detlef gunde zichzelf weinig tijd in between jobs: ‘Op 1 september 2017 ging ik uit dienst en op 8 september had ik een nieuwe baan als auto-rijinstructeur. Daarop had ik me in de jaren ervoor al voorbereid, in eigen tijd en met eigen geld. Dankzij meer dan 30 jaar werkervaring voorlopig heb ik gedurende 28 maanden een aanvulling vanuit UWV, dat geeft wat rek. Als die aanvulling stopt, moet het weer anders. Ik wil in de komende jaren voor mezelf beginnen, dan verwacht ik ook weer een beter inkomen. Ik heb voordat ik vertrok nog een financieel plan laten maken door mijn collega’s van de bank. Dat geeft veel duidelijkheid en was ook voor mijn vrouw een geruststelling. In mijn carrière van 33 jaar bij de Rabobank kon ik een goed pensioen opbouwen in een middenloon-constructie, dus het komt wel goed.’

‘We spreken onze spaarpot wat vaker aan’

Voor Petra Engelen (leeftijd) was de sprong in het financiële diepe wat minder groot, haar man is kostwinner. De voormalig assistent accountmanager Private Banking van Rabobank Breda kan dan ook voltijd fysiotherapie studeren. ‘Ik heb geen uitkering, want als je fulltime studeert heb je geen recht op een uitkering. Maar mijn man heeft een goede baan, dus dat maakt veel goed. We hebben een spaarpot, dus die spreken we wat vaker aan als het nodig is.’

‘Ik ben niet meer de stabiele factor’

Toen Jolanda Helmonds (50) haar functie in de binnendienst van Rabobank Breda inruilde voor de collegebanken, kreeg ze een uitkering. ‘Eerst was dat een volledige uitkering, daar kon ik van leven. Nu ik een deeltijdbaan heb en Verpleegkunde studeer, vult het UWV mijn inkomen tijdelijk aan. Mijn man heeft ook een baan, twee van onze drie kinderen zijn volwassen en het huis al uit, de derde gaat studeren en op kamers wonen, dus we kunnen tijdelijk wat minder sparen. Dat is een bewuste keuze. Wel heb ik met mijn man overlegd dat hij de komende jaren niet kan jobhoppen, wat hij hiervoor regelmatig deed. Hiervoor was ik de stabiele factor met een vaste functie bij de Rabobank, maar dat is dus niet meer zo.’

Is je inkomen overeind gebleven na vertrek bij de Rabobank?

In de verschillende reorganisaties bij de Rabobank worden veel collega’s gedwongen een alternatief te zoeken. De RaboBonden CNV, FNV en De Unie hebben zich ingespannen voor het vastleggen van een goed sociaal plan, zodat de financiële klap zo goed mogelijk kan worden opgevangen. We zijn benieuwd hoe dat uitpakt voor oud-collega’s. Laat het ons weten.